Drie Zeer verschillende accomodaties (zie info onder fot’os):

1. De authentieke Roemeense gipsywoonwagen.

2. Design slaapwagen: Basic kamperen op een platte wagen in een kunst-object.

3. Lokatie Vrienden op de fiets: Altijd op aanvraag.

Alle accommodaties zijn ver van elkaar verwijderd, zie alle informatie onder de foto's.

 

P1040117 websiteP1030923 websiteP1040335 website
                    

P1030335 website

 

 

 1. Authentieke woonwagen, uniek in Nederland:

U verblijft  in ons romantische gastenverblijf:  een authentieke woonwagen ingericht in stijl. Het interieur compleet met bedstee en sierlijke voiles en gordijnen is comfortabel en elegant ingericht en ademt een sfeer uit de jaren 30. Het geheel is opgetrokken uit eikenhout met veel houtsnijwerk. De kleurrijke tierlantijnen en stoffen zorgen voor een warme, mystieke sfeer.  Zittend in de paarse barokstoelen waant U zich even terug in de tijd. De woonwagen staat op het pleintje bij de hooimijt gelegen en is te huur voor 2 personen (en evt. 1 kindje) dit is mogelijk voor een weekend (min. 2 nachten), midweek of per week. Verder kunnen er ook nog 2 (totaal maximum 3)kinderen slapen in het “Hoiske Weltevree” wat naast de woonwagen ligt. Op de 1e verdieping van het Hoiske is een speelruimte voor kinderen. Alles staat in een aparte tuinkamer, waar U in alle rust kunt ontbijten en dineren. Ook kunt U gebruik maken van onze andere tuinkamers met daarin oa. het buiten-zwembad van de eigenaar waar gasten gratis gebruik van mogen maken, een houtgestookte hottub en een stookplaats in het weitje om boven het vuur een heerlijk oer-recept te bereiden. Ketels hiervoor zijn te huur en de kruiden hiervoor groeien vlakbij Uw slaapplek. Flora en fauna omgeven deze bijzondere plek.

Moderne Uitrusting van de woonwagen :

 • *Een volledig ingerichte keukenhoek met inductie-kookelement, koelkast, magnetron en spoelbak.
 • *Een dubbel bed (140 x 200) en een uittrekbare extra slaapplek voor een kind in een onderschuifbed in de wagen.
 • *Een apart badkamertje met douche, wastafel en toilet.
 • *Verwarming in de badkamer en de salon voor koele dagen.
 • *Beddengoed, handdoeken en keukenlinnen zijn aanwezig.
 • *Kinderhuisje: 1 Tweepersoonsbed=twijfelaar (120 x 190) voor jonge kinderen en 1 uittrekbare slaapbank voor kind tot ca. 13 jr. 

Extra’s:

Op aanvraag en tegen betaling verzorgen wij:

 • + Ketel, instructies en receptenboek voor oerkoken boven het vuur incl. houtblokken (zelf stoken).
 • + Leuke koeienbworkshop waarin je alles leert over het veebedrijf. (Min. 2 personen). 
 • + Huur van de hottub incl. instructie en houtblokken en een fles lekkere wijn (zelf stoken).
 • + Barbecue verhuur (incl. houtskool en aanmaakblokjes/ excl. etenswaren) Vooraf reserveren.
 • + Fietsenverhuur voor de gasten, incl. fietsroute in de nabije omgeving.
 • + Bezoek oorlogsmuseum zoon Wils.
 • + Jeu de Boules baan.
 • + Schildermogelijkheden in de tuin (incl. alle materialen).

Wat is er NIET mogelijk op ons erf:

 • De wagens zijn niet geschikt voor huisdieren.
 • De accommodaties zijn niet rolstoeltoegankelijk. 
 •  I.v.m. de veiligheid is roken en kaarsen aansteken in de wagens, op het balkon van de gipsywagen en onder de hooimijt niet toegestaan. Ook op het veebedrijf is roken niet toegestaan. 
 • Het kinderhuisje is va. 1 november t/m 31 maart gesloten. (Dan dus slechts max. 2 volw. en 1 klein kindje mogelijk).

2. Design slaapwagen “PIET 3.0”: Basic kamperen in een kunst-object op een platte wagen.

Overnachten in KUNST-OBJECT “PIET 3.0” bij de boer,

Kamperen hoog en droog op een kant en klare oude gerestaureerde platte wagen in een kunstobject. In deze  slaapwagen wagen kun je lekker met zijn tweeën even helemaal weg zijn van de bewoonde wereld, met je blote door de mais lopen en hoor je in de verte de koeien loeien en kikkers kwaken en de schapen blaten. s’ Avonds in het pikkedonker is de sterrenhemel hier heel goed te zien.

Van mei t/m oktober kun je hier heel origineel kamperen midden in de vrije natuur op ons land rondom onze actieve melkveehouderij, zonder andere gasten om je heen, het is dus GEEN camping. Met een zonne-energie-lader ter beschikking een eco-toilet, een wasgelegenheid met koudwater (warmwaterzak die opwarmt via de zon) heb je verder niemand nodig om even het vrije leven gevoel te ontdekken. Als je zin hebt kun je een vuurtje maken of lekker je eigen potje koken(oerkoken).

In de wagen bevindt zich een bed met daarop een 2 persoonsmatras met matrasbeschermer. Via het originele melktrapje klim je in de wagen. Je ligt dus lekker hoog en droog voor als er eens een muisje of egeltje op bezoek zou komen. Eveneens zijn er stoelen, een tafel en een tafellampje.  Buiten de wagen  bevindt zich een vuurkorf met driepoot en ketel en nog een losse barbecue is ook een mogelijkheid. (Alleen mogelijk als de overheid dit toestaat, dit i.v.m.. de enorme droogte dit jaar) Wat breng je zelf mee: Kussen, slaapzak of dekbedovertrek, bed- bad- en huishoudlinnen en toiletartikelen, evenals overige kampeerspullen. Er is geen verwarming en op het lampje op tafel na geen licht of stroom, dit hoort niet bij deze wijze van kamperen, vinden wij. Back to basic dus en dat geeft rust en ruimte. Je krijgt van ons een fijn plekje tussen de mais op het land met mooi uitzicht. Je bent hier even helemaal weg van de wereld en in de avond kijk je naar de sterrenhemel. Wat heb je nog meer nodig?

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan i.v.m. onze eigen dieren. Roken, drugsgebruik  zijn ook niet toegestaan in de wagen. Verder is het niet mogelijk feestjes te vieren bij de wagen, het is een plek voor rustzoekers. 

Hoe kwam deze wagen tot stand:

Foodlab de Peel heeft  de volstrekte anonimiteit van voedsel in de regio doorbroken dmv. van het koppelen van 5 boeren aan 5 kunstenaars. Zij zijn hiermee in okt. 2015 gestart op de DDW. Samen dichtten ze de kloof tussen boeren en burgers en werken ze in een broedkamer aan de maatschappelijke transitie van de veehouderij in Brabant. Het Project FoodlabPeel is een gebiedsgericht project van bkkc, ZLTO en het Peelnetwerk onder de vlag van het landelijke programma Agri Meets Design. Dit project heeft gezorgd voor verrassende, creatieve en vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken voor nu en in de toekomst en is afgesloten op de DDW in okt.2016. 

De vraag die aan de kunstenaar stelden was: ” Hoe kunnen we het onthaasten wat gasten doen op onze boerderij meer verbinden met de veehouderij”. Ontwerper Ester v.d. Wiel uit Rotterdam is hiermee aan de slag gegaan en haar “Schetsen in de toekomst” heeft als eindproduct dit kunstobject in de vorm van een slaapwagen opgeleverd. Samen hebben zij binnen dit gebiedsgerichte kunstproject volgens de familietraditie,  een gemengd familiebedrijf voor 2020 ontwikkeld. Op basis van de toekomstplannen van de kinderen zijn toekomstscenario’s geschetst waar de grote schaal van de intensieve melkveehouderij van vader en oudste zoon harmonieus samenwerkt met een reeks van kleinschalige bedrijfstakken van de andere gezinsleden. Door het introduceren van een structurerende infrastructuur, de zichtkoe, het toekomstige mantelzorgbedrijf voor de jongste zoon en een nieuw mobiel gastenverblijf is een leesbaar erf ontstaan. Een blauwdruk dat een handvat biedt voor beslissingen die nu voor de toekomst genomen moeten worden.

Om een optimale slaapwagen voor het gemengde bedrijf 2.0 te ontwikkelen is de drie-weg-rotatiekruising methode van de melkveehouder toegepast. Het is een fokmethode waarbij de eigenschappen van verschillende rassen met elkaar gekruisd worden om tot een optimale koe voor een bepaald doeleind te komen. Voor de slaapwagen zijn  kruislingen  ‘gefokt’ waarbij geselecteerd is op de eigenschappen  met betrekking tot de functie slapen, de uiterlijke kenmerken die passen in het agrarische landschap en de eigenschap dat ze autarkisch kunnen functioneren. Een van de kruislingen is PIET 3.0 die past in het nieuwe landschap van het kippenbedrijf van de jongste zoon. Slaapwagen PIET 3.0 is een één op één schets waarin accuraat en gedetailleerd het verleden en de toekomstplannen van het bedrijf uiteengezet worden. 

Wilt U deze wagen nu daadwerkelijk  “beleven ” dan kan dit van 1 mei t/m half oktober.

 •  De wagen is niet geschikt voor huisdieren.
 • De accommodatie is niet rolstoeltoegankelijk. 
 •  I.v.m.. de veiligheid is roken en kaarsen aansteken in de wagen niet toegestaan

3. Overnachtingsplek voor Donateurs van “Vrienden op de fiets “:

Wij zijn gastadres van de Stichting Vrienden op de fiets. Als U  hierbij bent aangesloten, kunt U na overleg ook overnachten in de unieke slaapwagen midden in het veld. Voor meer informatie hierover kunt U de website van hen raadplegen http://www.vriendenopdefiets.nl/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

.