Geen tijd hebben: dat is een van de ervaringen van onze tijd. Je hebt de kloktijd en innerlijke tijd. Mbt. tot het laatste hechten wij belang aan het verkennen van rust, verveling, aandacht en wachten; ervaringen die sinds de Oudheid als belangrijke voorwaarden voor het denken en de creativiteit werden beschouwd, maar in het huidige economische leven nog weinig waardering krijgen.

Daarom ontstond in 2014 bij ons het idee voor een gastenverblijf in onze boerderijtuin. Een plek geheel voor U als gast alleen, weg van de massa,  in de natuur. Ideaal om te herstellen, op te laden, en vooral te genieten, alleen door hier te zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen.  U bent hier lekker veel in de buitenlucht,  tijd voor verwondering over al het moois wat de aarde ons biedt. 

Wij gunnen onze gasten dat men weer tot rust komt in harmonie met zichzelf en met de natuur. Dus even geen gehaast, geen overvolle agenda, geen sociale verplichtingen of een race van hot naar her. Even niet teveel indrukken van buitenaf zodat je weer “tijd en ruimte”krijgt om ideeën van uit jezelf te laten opbloeien. Onder rust verstaan wij ook stilte; zo belangrijk en gezond. Stilte vinden wij de perfecte therapie tegen stress, je kan je beter concentreren en dus ook beter focussen: Je geest komt door stilte letterlijk tot rust. 

Dus kortom op de Schooteindhoeve kunt U heerlijk borrelen in een houtgestookte hottub met uitzicht op de velden of gewoon ouderwets samen zijn door bij het kampvuur te zitten met daarboven een pruttelende ketel en dit op een plek waar de nachten nog echt donker kunnen zijn.

Keer terug naar de geluiden, de geuren en aardse genoegens door te logeren op deze unieke locatie als een vrije “nomade ” met een beetje comfort van deze tijd.

Om een beetje in de stemming te komen: bekijk het volgende filmpje,gemaakt door onze oudste dochter (samen met haar broertje en zus) waarin zij het vrije (jaren 60) gevoel weergeeft van het vertoeven op onze uitzonderlijke locatie. Helaas ontbreekt nu even de muziek op dit moment.