Educatie voor scholen, Excursies en Kinderfeestjes:

Op de schooteindhoeve kun je met een groep een excursie maken zowel op ons melkveebedrijf als ook in het particulier oorlogsmuseum van onze zoon Wils.  Heel leuk zijn de kinderfeestjes op ons erf of je komt met je school naar de boerderij, wij zijn 1 van de Klasseboeren uit Regio de Peel.  Wil je hierover meer weten neem dan gerust contact op met Hanneke Verberne: schooteind@planet.nl of 0493-312922. 

Kinderfeestjes: 

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor jouw kinderfeestje? Dan zit je goed bij Schooteindhoeve.  Boek jij bij ons jouw kinderfeestje, dan krijgt iedere kind een lekkere traktatie met een drankje. 

Er zijn diverse soorten feestjes:creatieve feestjes zoals bijv. koeien schilderen op een echt groot doek, je gaat het echte model (DE KOE) natekenen in de stal. Je kan ook iets mozaieken, of je maakt iets mbt. een thema van het seizoen.

Ook hebben we speciale boerderij feestjes waarbij je je handen uit de mouwen dient te steken of je kruipt in de huid van de boer en boerin en gaat met jouw vriendinnetjes en vriendjes een boerenactiviteit doen of je kan ook lekker spelen in de maisbak. Na afloop heb je trek gekregen en kun je het eventueel nog aanvullen met zelf pannenkoeken bakken van heerlijke koeienmelk. Er is van alles mogelijk naar wens. Wij geven een advies op maat voor je feestje. Mail gerust schooteind@planet.nl 

Educatie voor scholen:  Belevend leren op de boerderij

EEN ONTDEKKINGSREIS OP DE BOERDERIJ:
Wat is belangrijk in het leven van kinderen?? De vrijheid om hun eigen nieuwsgierigheid te volgen, om te zoeken, te ontdekken, te proberen, te creëren en dus te leren. Dit is iets kostbaars wat we zeker dienen te koesteren.
Genieten van het leven willen we graag allemaal. Hiervoor is belangrijk, dat we gezond zijn en blijven. Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid. Met Klasseboeren willen we kinderen van de basisscholen en het voorgezet onderwijs een educatief programma aanbieden om meer te leren over ons eten. Waar komt het vandaan en wat gebeurt er mee, voordat we het mogen eten.
In de Peelregio gaan een aantal boeren bedrijven samenwerken om invulling te geven aan het volgen van lessen op de boerderij.
De boerderij is uitermate geschikt om de zintuigen van de kinderen te prikkelen en al “spelend” te leren door beleving. Dus kom eens KIJKEN met de klas, PROEF producten van de boerderij, VOEL wat een dier met u doet of snuif eens diep die frisse GEUR op en LUISTER aandachtig naar de geluiden op en rond het erf en naar wat de educatie-boeren u te vertellen hebben.
Bent u ook zo benieuwd geworden of behandelt u een thema zoals voeding of gezondheid: Kijk dan op  www.klasseboeren.nl./depeel.nl voor een educatief boerderijbezoek naar keuze in uw omgeving en schrijf uw klas in.
Voor alle leeftijden en vormen van onderwijs is er op de boerderij: voor ieder wat wils.

Voor meer informatie kunt U ook terecht bij ons. Ik Hanneke Verberne  ben regiocoordinator van De Peel; schooteind@planet.nl

Tel.nr. 0493-312922 of  06-12443721.