P1040163 websiteP1040139 websiteP1040125 websiteP1040119 websiteP1040143 websiteP1040153 website

Omgeving:

Schooteindhoeve ligt net buiten de bebouwde kom van het dorpje Vlierden. Dit dorp met als officieuze motto “Dorp vol Actie” wordt begrensd door het riviertje de Asten Aa , de Liesselse Bossen ofwel De Galgenberg, de Oostappense Heide en aan de Noordwestelijke zijde door het bosgebied de Brouwhuissche Heide. Hierin ligt het drukbezochte natuurgebied De Bikkels, dat bestaat uit een heideveld met stuifzandheuvels en zeldzame jeneverbesstruwelen. Onze boerderij ligt op een steenworp afstand van dit bos. Deze omgeving is uitstekend geschikt voor wandel/fiets en natuurliefhebbers. U kunt hier tegelijk heerlijk wandelen en tevens historische plekken bezoeken zoals het familiegraf van de bekende Deurnese familie Wiegersma (boek: help de dokter verzuipt  van de streekromanschrijver Toon Kortooms) het kapelaan Brandsma bos, met restanten van het badhokje en zwembad uitgegraven in de jaren 30 van de vorige eeuw door de jongeren (JOWA) van toen. Voor meer informatie hierover raadpleeg Museum Oorlog en Co.

Het Bikkelsbos en dus de Brouwhuissche heide maakt deel uit van het natuurgebied de Peel.

Vlierden is 1 van de kerkdorpen van de gemeente Deurne en ligt het deel, de De Deurnese Peel. Het omvat in totaal ruim 1400 ha. De Deurnese Peel bestaat uit een centraal deel, het noordelijk gelegen gebied De Bult, en enkele zuidelijke delen genaamd ’t Zinkske en de Heitrakse Peel. Samen met de Mariapeel in Limburg vormt deze een aaneengesloten gebied van ca 2750 ha. Het geheel is eigendom van Staatsbosbeheer. Het maakt deel uit van het Natura 2000-gebied onder de naam Deurnsche Peel & Mariapeel.

Op ca. 10 km afstand bevindt zich de Groote Peel met zijn uniek hoogveenlandschap, vennen en heidevelden. Het bezoekerscentrum “de Penen” is zeker een bezoekje waard eer U aan Uw wandeltocht begint.

Even verderop ligt het 1500 hectare grote Strabrechtse Heide gebied. Ook een indrukwekkend natuurgebied. Het lijkt wel alsof het alleen uit struik- en dopheidevelden bestaat. Ook hier heeft Staatsbosbeheer een aantal wandelroutes uitgezet. Ze zijn gemarkeerd met gekleurde paaltjes en variëren in lengte. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Voor allerlei andere activiteiten en dagjes uit, raadpleeg onderstaande links. Of bezoek de VVV in Deurne.

Voor meer informatie kunt U terecht bij gastvrouw Hanneke.

 

https://www.landvandepeel.nl/

http://www.nationaal-parkdegrootepeel.nl/

http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/activiteiten/6597/accommodaties/accommodaties/1/